Hoe ga je om met bindingsangst?


Bindingsangst

Je hoort het meer en meer, mensen met bindingsangst. Wij merken het ook dat er veel meer mensen lijden aan bindingsangst. Je bent dus niet alleen als je dit leest. Wat is bindingsangst en hoe ga je ermee om? Hoe herken je bindingsangst? Wij geven jou graag het antwoord op al deze vragen.


WAT IS BINDINGSANGST


Mensen die bang hebben om zichzelf te binden aan een ander. Aan de basis ligt de angst voor afgewezen te worden. Door de ander op afstand te houden, zorgt men ervoor zeker niet afgewezen te worden. Vaak zijn deze mensen al eerder in het verleden in de steek gelaten, gekwetst of bedrogen. Als dit het geval is, is het belangrijk hierover te praten met jouw potentiële partner zodat hij/zij jou kan begrijpen. Vertrouwensissue is de grootste oorzaak van bindingsangst.


BINDINGSANGST RELATIE(S)


Wanneer de relatie te reëel wordt en de ander te dichtbij komt, wordt de bindingsangst het meest voelbaar. Mensen met bindingsangst hebben graag controle en macht over een relatie, ze voelen zich snel verstrikt. Tijd voor zichzelf en eigen dingen vinden ze het allerbelangrijkst. Men kan ook hard verlangen naar binding, maar als er even te veel intimiteit is zorgt dat weer voor enige afstand. Een verkeerde beslissing is ook een grote angst voor mensen met bindingsangst, ze zullen altijd denken dat er misschien wel nog een betere partner is.


ONBEREIKBAAR


Soms kan je enkel en alleen verliefd worden op partners die onbereikbaar zijn, of waarvan je weet dat ze niet echt goed voor jou zullen zijn. Dan voel je meer veiligheid binnenin die bindingsangst, je weet ergens dat het toch niets echt zal worden. Jouw lijstje met eisen wordt immers ook immens lang, waaraan jouw potentiële partner moet voldoen.


LAAT HET LOS


Een nieuwe relatie zorgt voor minder vrijheid, er komt een extra zorg in jouw leven, je moet je aanpassen, niet meer alleen het leven ervaren. Dit is niet altijd even gemakkelijk voor iedereen. Jouw tijd nemen is hierin dus zeker belangrijk en probeer het stilaan los te laten wanneer het juist voelt.


Je kan ook nog altijd hulp vinden bij Ciao Matchmaking, ontdek het hier. Wij hanteren een persoonlijke, discrete en op maat gemaakte aanpak.