Daten en 50+: Marie-Ann (53) “Na mijn scheiding ging de datingwereld voor mij open”

Dating en 50+. Een combinatie die Marie-Ann op de harde manier leerde kennen. Na haar (v)echtscheiding leek haar leven even stil te staan. Op alle vlakken, maar ook zeker op vlak van dating voor 50 plussers. Gelukkig bleef ze niet bij de pakken zitten. Integendeel. Na even te wennen aan het leven als single 50-plusser, wilde ze toch de kilte doorbreken door iemand nieuw te leren kennen. Lees snel haar ervaring over de zoektocht naar een nieuwe liefde. 


Daten en 50+

Daten en 50+, hoe ging ze te werk?


“Eerst probeerde ik het zelf” klinkt het bij Marie-Ann. Ze meldde zich aan op verschillende dating apps en swipete erop los. Heel leuk! Zegt ze, maar spijtig genoeg niet serieus genoeg voor haar. Veel mensen op deze apps zitten er voor een toffe babbel, zonder meer. Marie-Ann was niet op zoek naar die small talk. Ze wilde het echte werk! Conclusie: enkele toffe gesprekken gehad en zelfs een heel leuke date. Jammer genoeg tevergeefs.


Plan B


Na veel te swipen maar relatief weinig te daten, gooide ze het over een andere boeg. Dat heen-en-weer-gechat is niets voor haar, zegt ze lachend. Als single 50+ vrouw, weet ze wat ze wilt. En vooral, wie ze wilt. Ze wilden meer real life contact, dus Marie-Ann ging speeddaten. Dat was echt iets voor haar. Ze kon meteen selecteren wie ze een like wilde geven en de dag erna kreeg ze haar dating matches. Daar kwam zelfs een korte relatie uit voort!


Een relatiebureau


Toch mocht het niet zijn voor Marie-Ann. Ze probeerde daarom nog een andere weg in te slaan. Ze googelde “datingsites 50 plus”. Toch kwam ze niet uit op een datingsite, maar een relatiebureau. In haar omgeving had ze er ook enkele positieve reacties over gehoord. Ze twijfelde, zoals gewoonlijk, niet lang en boekte een eerste kennismakingsgesprek. Enkele maanden en talloze gepersonaliseerde dates verder, heeft ze nu een man gevonden om een nieuw hoofdstuk in haar leven mee op te bouwen. De datingwereld heeft haar ontvangen met open armen en de magie van echte liefde weer laten voelen. Eind goed, al goed.