Daten, hoe doe je dat?


Hoe daten

Het is niet altijd even makkelijk, het is namelijk jezelf blootgeven en kwetsbaar durven opstellen naar een andere persoon. Het is zeker de moeite waard, want er is niets mooier dan de liefde. Wij zullen het jou vertellen.


JEZELF


Het begint allemaal bij jezelf. Maak even oogcontact, lach tussendoor ook eens spontaan. Houdt er rekening mee dat jouw schouders altijd recht zijn. Wees open met jouw lichaam. Maak je ook mooi voor een date, maar blijf nog steeds jezelf. Verwacht op voorhand ook niets, dan je jezelf zeker niet teleurstellen.


OPENBAAR


Spreek af in het openbaar, een cafeetje, een restaurant, noem maar op. Maar best niet voor het eerst bij je thuis. Kom zeker op tijd, te laat komen op een eerste date is een echte afknapper.


GESPREK


Begin meteen met een positief onderwerp, al is het dat je met een kleine small talk over het mooie weertje vandaag begint. Er moet ook een goed evenwicht zijn tussen wat je vertelt en de hoeveelheid dat je luistert. Zodat je elkaar de kans geeft om iets te vertellen en van elkaar te weten te komen. Gebruik humor, want jawel humor is vaak de beste ijsbreker, het opent luchtig jouw gesprek. Altijd een goed idee dus. Praat niet over problemen waarmee je zit, een date mag geen psychologisch gesprek worden. Vertel wie je bent, wat je graag doen, wat voor jou het ideale leven is. Maar doe op je gemak, geef niet meteen te veel prijs over jezelf. Het is ook nog maar een eerste date.


KUS


Je kan het best niet kussen op een eerste date, klinkt ouderwets maar het is echt wel zo. Hierdoor behoud je mysterie voor een eventuele volgende date. Als je op het einde van de date een kus op de mond geeft of een tongzoen denkt hij/zij wel dat je dit na iedere date doet. Geef hem/haar iets om naar uit te kijken, dus sluit af met een zedig kusje op de kaak. Voelt het goed, laat het dan ook merken dat je zeker een vervolgdate ziet zitten.