top of page

Wat is een datingbureau?

Een datingbureau of een relatiebureau. Wat is het verschil nu juist? Is er zelfs een verschil? De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, zonder te weten wat de twee nu juist van elkaar onderscheidt. Als puntje bij paaltje komt, zal je wel vinden wat je zoekt. Of je nu op zoek gaat naar een datingbureau of een relatiebureau. Maar toch is er een opmerkelijk verschil. Wij leggen het voor je uit. 


Een datingbureau of een relatiebureau?


datingbureau

Bij een relatiebureau nemen klant en bemiddelaar tijdens een grondig en diepgaand gesprek samen de tijd om op ontdekkingstocht te gaan en erachter te komen wie werkelijk bij hen past. In samenspraak en op een verstandelijke manier brengen de klant en expert de emotionele én intellectuele eigenschappen in kaart. Je wordt dus ook gematcht met singles die dezelfde mindset hebben als jou. 


Diane (38): Na mijn scheiding zat ik een beetje in zak en as. Er heerste een taboe rond datingbureaus die ik zelf niet wilde doorbreken. Uiteindelijk ben ik toch eens gaan praten met een relatiebemiddelaar. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste (taboedoorbrekende) keuze was die ik in 41 jaar heb gemaakt. Momenteel zit ik in mijn tweede huwelijk. Ongelooflijk gelukkig! 

Een datingbureau


Een datingbureau daarentegen, gaat minder diep in op de diepliggende emotionele eigenschappen van iemand. Er worden tal van potentiële datingpartners voorgeschoteld. Je kan het zien aan de kwantiteit die hier wint van de kwaliteit. Bij een relatiebureau is dat net omgekeerd. 


Over heel België


Ook datingbureaus zitten verspreid over België met elk bureau zijn eigen speciale kenmerk. Zo heb je bijvoorbeeld datingbureaus in Gent, Kortrijk, Brasschaat en Antwerpen voor mensen met een beperking of een professioneel datingbureau voor holebi’s in Brussel. De liefde wordt langs verschillende kanten een handje geholpen. De meerwaarde die zo’n bureaus bieden aan de datingwereld is onvoorstelbaar. コメント


bottom of page