top of page

De rebound relatie

Ben je ooit samen geweest met iemand die net uit een lange relatie kwam? Dan ben je waarschijnlijk het slachtoffer geweest van een rebound relatie. Liefde is blind, dat weten we. Maar eigenlijk moet je je helemaal niet slecht voelen hierover. Meer nog, je komt er sterker uit én je mag erop terugkijken met een opgeheven hoofd. Rebounds moeten juist trots zijn. 


rebound relatie

De rebound is eigenlijk een trapje omhoog


De rebound positie is eigenlijk heel bijzonder en waardevol. Het is veel complexer dan een relatie met iemand die goed in z’n vel zit, en op een vreemde manier ook een stuk dankbaarder. Want als jij de rebound helft bent, de trap omhoog, geef je een onschatbaar cadeau. En ook al voelt het misschien anders, we denken niet dat je iemand anders bewust gebruikt om er weer bovenop te krabbelen. In elk geval niet om te beschadigen. De tijdelijke hij/zij vervult simpelweg een sterke biologische behoefte aan waardering en erkenning bij de geknakte partij; hij of zij is het medicijn dat de wonden sneller doet helen.


Achteraf komt het besef


Ja, eerlijk is eerlijk, het doet pijn als de persoon voor wie je zo liefdevol gezorgd hebt en klaar stond, op een dag ineens sterk genoeg blijkt om weer open en vrolijk om zich heen te kijken. En dan ook nog eens vrijwel meteen verliefd wordt op een ander. Ben je een tijd boos geweest? Of teleurgesteld, verdrietig en verbolgen? Heel normaal. Het maakt je eventjes heel onzeker en gefrustreerd. Het idee dat je zelf had meegebouwd aan zijn/haar nieuwe zelfstandige positie, die het einde betekende van wat jullie hadden, is lastig te accepteren. Maar het meest confronterende van dat hele rebound gebeuren is misschien wel dat je je achteraf realiseert dat het bij voorbaat een gelopen koers was. De kans op een langdurige, bloeiende en gezonde relatie is er letterlijk nooit geweest. Je was als een pleister op een helende wonde. Eigenlijk de uitverkorene die de zaak mocht opvrolijken. En het had nooit meer dan dat kunnen worden. 


Bekijk het positief


Hou je hoofd omhoog en kijk terug op het feit dat jij dat trapje hoger was. We willen allemaal een standvastige relatie. Eentje waar je emotioneel en fysiek verbonden bent met elkaar. Misschien moet je de stap naar een relatiebureau eens zetten? Daar wordt er gekeken naar wie jij echt bent. En sterker nog, wie er écht bij je past. Klaar voor een duurzame relatie, waarin je niet wordt “gebruikt”? Kom vrijblijvend eens praten met één van onze experten.bottom of page