Hoe kies je de juiste partner?

Het is geen makkelijke keuze, die juiste droompartner. Je hart spreekt de taal van de liefde, maar ook jij kent die taal! We hebben allemaal onze perceptie van datgene dat het ideaalbeeld lijkt te zijn. 


de juiste partner

Het droomscenario


Een partnerkeuze is niet evident. Intelligent, met gevoel voor humor en niet te vergeten betrouwbaar, je moet wel weten wat je aan hem of haar hebt. Oh, en niet te druk, maar wel sociaal, gezellig op feestjes. En als het kan wat langer dan jij, met blauwe ogen en een donkere bos krullen. Als je op zoek bent naar een nieuwe vlam, is de kans groot dat je een soort droomscenario in je hoofd hebt, best een gedetailleerd plaatje, waarschijnlijk. Hoe kan het dat het dan toch nog zo ingewikkeld zijn om hem of haar te vinden?


Ken jezelf


Leer anderen kennen, maar begin bij jezelf. Een cliché levensles, maar wel eentje die de fundering biedt van een duurzame relatie. Het gaat vaak mis op twee punten: zelfkennis én een helder beeld van wat je zoekt. Om met dat eerste te beginnen: een goede voorbereiding is bij daten echt het halve werk. ‘Als je weet wie jij bent, kun je ook bepalen wie er bij je past.’ Dat bespaart je ongemakkelijke, tegenvallende dates. Over dat tweede, je weet waarschijnlijk wel wat je wilt, zoals we hierboven al vermeldden. Wie zegt er dat je op lange termijn ook met meest gelukkig zal zijn met dat ideaalbeeld, wat tenslotte enkel gericht is op het uiterlijk? Misschien is jouw ideaalbeeld wel een man met donkere huidskleur, maar word je stapelverliefd op een blanke? Wees niet te voorbarig en laat het een beetje op je afkomen.


Maak het concreet


Wat zoek jij in het proces van een partnerkeuze? Bijvoorbeeld betrouwbaarheid, stabiliteit, of juist leven in de brouwerij- kun je het beste zo concreet mogelijk maken. Want betrouwbaarheid, wat betekent dat precies voor jou? Dat je partner trouw is aan jou?


Hoe beter je jezelf én de andere menstypes kunt doorgronden, hoe groter je kans op een partner die echt bij je past. Die voorbereiding kost misschien wat tijd, maar die tijd bespaar je weer in het dating circuit: je hebt Mr. of Mrs. Right veel sneller te pakken. Geen zin om dit zelf uit te zoeken en heb je wat professionele hulp nodig? Het team van experten bij Ciao staat altijd klaar voor een vrijblijvend gesprek. Wij doorgronden jouw persoonlijkheid én zoeken daar de ultieme match voor.