top of page

Feromonen, wat zijn dat?!


Happy couple

Een feromoon is een stof die bij het aangaan van intimiteit en seks een belangrijke manier vormt om tussen twee lichamen te kunnen communiceren.


Bij mensen is dit minder sterk ontwikkeld dan bij dieren, omdat de mens sterk ontwikkelde hersenen heeft. Hierdoor zijn spraak, gedachten, opslag-capaciteit, leren en andere cognitieve eigenschappen ontwikkeld. Dieren kunnen met beperkte mate communiceren, daardoor is deze stof bij dieren sterker ontwikkeld. Een feromoon is dus een stof die als signaal geldt.Hoe werkt liefde in je brein

Als je het artikel over ‘Hoe werkt liefde in je brein’ hebt gelezen, heb je vast wel van de hypofyse en de hypothalamus gehoord. Dit zijn klieren aan de onderzijde van de hersenen waar feromonen worden aangemaakt. Deze stof is het meest aanwezig bij mannen in de vorm van androstenol en androstenone. Als iemand seksueel actief, intiem of opgewonden is, neemt de productie daarvan toe. We kunnen dus stellen dat het de man is die de aantrekkingskracht van feromonen de vrouw kan aantrekken of imponeren.


Toch kan een vrouw ook zorgen dat de productie van feromonen toeneemt, namelijk door passende parfum op te doen. De feromonen komen via de poriën in de huid vrij en oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de man.


Verleiden

Je kan dus een passende parfum om de productie van feromonen te bevorderen. Maar men kan ook de eigen feromoon uitstoot bevorderen door aan bepaalde opwindende gedachte te denken en daarnaast de aandacht te focussen op een persoon die je aantrekkelijk vindt. De uitstoot van feromonen nemen toe en deze kunnen zo opgepikt worden. Daarmee kan de opgewondenheid van de ander worden geactiveerd.


Tipje van de sluier

De volgende keer als je op date gaat, kan je jezelf op laten vallen bij de ander door juist jouw feromoon uitstoot te verhogen zodat je mogelijk seksueel aantrekkelijker overkomt! 😉


Comments


bottom of page