Hoe ga je met een scheiding om? | Ciao matchmaking
top of page

Help, ik ga scheiden!


Scheiding

Na zoveel jaar gelukkig getrouwd te zijn, zijn jullie toch uit elkaar gegroeid. Wat leidt tot dat ene ding: een scheiding. Scheiden is lijden wordt al eens gezegd. Want dat een relatiebreuk pijn doet, weten we allemaal. Een scheiding kan veel stress, gevoelens en gedoe met zich meebrengen. Dit kan zowel mentaal als fysiek zwaar doorwegen. Het is daarom ook belangrijk om tijdens je scheiding goed te luisteren naar jezelf, je gedachten verzetten en duidelijke afspraken te maken.



Verzet je gedachten

Wees niet bang om af en toe eens te vragen aan je vrienden en familie om wat extra tijd vrij te maken om samen iets leuks te gaan doen. Ze zullen zeker voor jou klaarstaan! Ga iets leuks doen zoals een wandeling maken, uit eten gaan of samen een wijntje gaan drinken. Het allerbelangrijkste is dat je je gedachten kan verzetten en je amuseert!



Spendeer tijd met jezelf

Naast extra tijd met je vrienden en familie te spenderen, is het ook zeer belangrijk dat je tijd met jezelf spendeert. Heb een beetje "me-time". Leg jezelf eens lekker in de watten! Maar doe ook dingen die fysiek gezond voor je zijn! Ga eens lekker wandelen of fietsen en eet gezond. Dit helpt bij de nodige stress. Daarbij is bewegen een goede vorm van uitlaatklep.



Maak duidelijke afspraken

Het is belangrijk dat je niet te snel en impulsief te werk gaat. Er zullen natuurlijk bepaalde dingen geregeld moeten worden, doe dit rustig en bekijk alle mogelijkheden. Zo voorkom je de kans dat dit uitdrijft tot een vechtscheiding. Maak dus duidelijke afspraken met je ex-partner.


Tegenwoordig spreken we van 3 veelvoorkomende manieren om een scheiding aan te vragen:

  • In onderlinge toestemming (EOT)

  • Op grond van onherstelbare ontwrichting (OOT)

  • Via dringende en voorlopige maatregelen

Kijk goed welke manier voor jullie het beste werkt.


Mochten jullie er samen toch niet uitkomen? Of houdt één van de twee zich niet aan de gemaakte afspraken? Regel dan een advocaat. Die gaat met jou een echtscheiding aan.


Bekijk ook zeker deze website. Hier vind je alle informatie terug over de procedure die je volgen moet als je gaat scheiden.

bottom of page