top of page

Het spannend houden binnen je relatie


Verliefd koppel

Je hoort het tegenwoordig steeds meer: relaties die breken omdat het ‘te saai’ is geworden. De ander toont geen interesse meer, jullie doen niks leuks samen, leven naast elkaar, jullie staan samen op, gaan samen slapen, maar meer gebeurt er niet.


Het spannend houden binnen je relatie is daarom heel belangrijk. Het blijven ontdekken van nieuwe dingen met elkaar of van elkaar. Maar hoe hou je het spannend in je relatie? Wij hebben 5 tips voor jou om je relatie weer een boost te geven!Surprise

Doe onverwachte dingen. Kom een keer spontaan thuis met bloemen of iets lekkers voor je partner. Kook een super luxe diner, organiseer een leuk dagje uit. Of verstop een briefje met een lieve tekst in je partner zijn/haar jaszak of tas. Kleine of grote dingen, maakt niet uit! Het gaat om het gebaar en dat je partner zich gewaardeerd voelt.


Spice it up!

Daarmee bedoelen we niet dat je hete pepers door de maaltijd moet gooien… Maar dat je je relatie wat avontuurlijker moet maken door bijvoorbeeld te experimenteren onder de lakens! Rollenspel, speeltjes, of een massage met een warme olie.. Keuze genoeg! 😉


Dare to Date

Dat je in een relatie zit, wilt niet zeggen dat je niet meer op date hoeft te gaan. Blijf die datenights plannen! Dit is een leuk moment voor jou en je partner om er even tussenuit te gaan, lekker ergens wat gaan drinken of te eten en elkaar eens goed in de watten te leggen!

Trek een mooi kleedje of pak aan en laat je partner zien wat voor vis ze/hij aan de haak heeft geslagen.


Me-time

Het is belangrijk om binnen een relatie niet te veel op elkaars lip te zitten. Als je je partner te vaak ziet, kan dit gaan irriteren of vervelen. Het is daarom belangrijk om ook dingen zonder elkaar te doen. Spreek af en toe met je vrienden of vriendinnen af of ga in je eentje een leuke sport of andere hobby doen. Je kan ook een weekje op vakantie gaan met je vrienden of familie. Achteraf kijk je er nog harder naar uit om je partner weer terug te zien!


Communiceer!

Communicatie is thé key! Luisteren naar elkaar is zo belangrijk binnen een relatie. Ga de gesprekken aan als jou iets dwars zit. Zo leer je elkaar kennen op alle vlakken en geef je je partner ook de kans te werken aan de dingen die je dwarszitten. Het kan ook zijn dat je partner ergens mee zit. Vraag er dan naar! Alleen zo kom je erachter wat er misschien speelt.


bottom of page