Schrik om te daten | Ciao matchmaking
top of page

Ik ben bang om te daten


Schrik om te daten

Schrik om tegen te vallen, afgewezen te worden of dicht te klappen tijdens je eerste date? Dit zijn de allergrootste angsten van singles. Je wilt geen slechte indruk nalaten en hierdoor ligt de druk heel hoog! Deze schrik is iets serieus. Daarom willen wij je enkele tips meegeven die je kunnen helpen om erover te geraken. Om te beginnen moet je op zoek gaan naar de oorzaak. Als je dit weet wordt het makkelijker om je hieraan aan te passen. Je moet het beste uit jezelf kunnen halen en dit tonen aan de buitenwereld!



Zoek de oorzaak


Het kan helpen om op onderzoek te gaan en kijken waar jouw angst vandaan komt. Heb je nare ervaringen met daten in het verleden? Hebben mensen je afgewezen waardoor je onzeker bent geworden? Of heb je gebrek aan vertrouwen in anderen en sluit je jezelf hierdoor af? Dit kunnen allemaal oorzaken zijn waardoor je niet meer op date durft gaan. Schrik om te daten kan ook voortkomen uit bindingsangst. Je vindt het steeds moeilijk om je te hechten aan iemand of je leven te delen. Daten is natuurlijk een beginfase van een relatie, en relaties benauwen je. Dit kan er dus voor zorgen dat je jezelf tegenhoudt om te daten.



Jezelf tegenhouden


Misschien heb je wel de behoefte om te daten, maar houd je jezelf tegen door je eigen gedachten en excuses. De gedachten dat je misschien stomme dingen zegt of doet, of dat er vast ongemakkelijke stiltes gaan vallen, het waarschijnlijk toch niks gaat worden of dat de ander iets wilt waar jij je nog niet goed bij voelt zijn allemaal dingen waar je je bij moet neerleggen. De ander zit namelijk in dezelfde situatie en overdenkt de date vast ook.



Go for it!


Stel jezelf meer open en ga ervoor! Daten kan een leuke afleiding zijn en is een gezellige bezigheid. Daarnaast is daten ook een sociale bezigheid. Je leert nieuwe mensen kennen en je wordt uitgedaagd om je sociale vaardigheden te gebruiken. Ook is daten erg leerzaam, het is zelfs een prachtige ervaring. Het leert je om jezelf te leren kennen, maar ook kom je er op deze manier achter wat je zoekt in een potentiële partner en wat je leuk vindt.


Daten gaat niet vanzelf

Ben je toch op zoek naar de liefde van je leven? Dan zul je er toch wat aan moeten doen en gaan daten. Want je prins(es) op het witte paard komt niet vanzelf aan gegaloppeerd…


bottom of page