Jezelf kwetsbaar opstellen


Kwetsbaar relatie

Iedereen wil zich verbonden en veilig voelen in een relatie, je kwetsbaar opstellen is dus zeker ook een voorwaarde voor een goede relatie. Toon jouw gevoelens met jouw partner, ook al is dit niet altijd even gemakkelijk. Wat is er nu juist zo moeilijk aan? Wat is er positief aan je kwetsbaar open te stellen?


KWETSBAAR


Het is belangrijk om een diepe band te creëren met jouw partner. Heb vooral geen schaamte om jou kwetsbaar op te stellen, denk niet dat je niet goed genoeg bent. Vergelijk je niet met anderen, perfectie bestaat namelijk niet. Je laat altijd alleen maar het mooie zien aan anderen, op sociale media en dergelijke. Maar daarom is die relatie niet altijd zo mooi. Spiegel jou dus niet aan anderen hun relatie of wat je op sociale media tegen komt. Denk ook vooral niet dat je kwetsbaar opstellen een teken van zwakte is, want dit is het zeker niet. Je toont moed en betrokkenheid.


Accepteer jouw onzekerheden en durft je emotioneel bloot te geven. Laat jouw werkelijke ‘ik’ zien in jouw relatie, dat gaat jouw relatie alleen maar ten goede. Liefde brengt risico met zich mee, je bent nooit 100% zeker waardoor kwetsbaarheid steeds een moeilijk onderdeel blijft in een relatie. Durf je partner om hulp te vragen, durf initiatief te nemen op seksueel vlak, deel jouw diepste gevoelens, uit jouw mening. Vertrouwen is hierbij heel belangrijk, is er geen vertrouwen dan zal je jouw ook moeilijk kwetsbaar kunnen opstellen.


Vertrouwen en kwetsbaarheid zijn elementen die tijd nodig hebben in een relatie, het is zeer normaal dat dit in het begin niet gemakkelijk is. Stapje voor stapje. Wees er voor jouw partner zo kan er wederzijds vertrouwen zijn en kan je je het beste blootgeven langs beide kanten. Blijf investeren in jouw relatie!


Zit je nog met vragen of twijfel na het lezen van deze blog? Wij helpen jou graag! Neem gerust eens een kijkje hoe wij te werk gaan.