Liefdesverdriet verwerken


Liefdesverdriet

Liefdesverdriet is iets waar iedereen ooit wel eens mee in aanraking komt. Iets wat zeker en vast niet gemakkelijk is. Dus je bent zeker en vast niet de enige. Iedereen zal dit ook op een andere manier verwerken.


LIEFDESVERDRIET


Met onderstaande liefdesverdriet tips voor zowel mannen als vrouwen gaat het je al een heel eind op weg helpen.


Je bent verdrietig, accepteer het gewoon. Je hebt tijd nodig om te rouwen, je verloor iemand die je graag zag of misschien nog wel steeds graag ziet. Blijf niet met vragen zitten, onbeantwoorde vragen geven jou een slecht gevoel. Laat jouw hoofd niet zot maken door al die vragen. Laat schuldgevoelens vooral los. De één deelt liever zijn verdriet met anderen, de ander dan weer liever op zichzelf. Als je het met anderen deelt, zie dan dat de ander er geen misbruik van maakt of er een foute connotatie aan geeft. Steun is zeker belangrijk, maar vermijd een rebound.


Probeer zeker geen oude smsjes te lezen of oude foto’s van jullie beide boven te halen. Die herinneringen zijn nog te confronterend en gaan jou er niet bovenop helpen, ze zouden alleen maar meer pijn doen. Probeer jouw verdriet ook eens van een positieve kant te zien en denk eens na wat je eruit geleerd heb. Iedere traan is vaak ook een extra levensles. Het is ook niet omdat je minder erover praat dat je minder pijn hebt, over het algemeen gaan mannen minder over hun liefdesverdriet praten dan vrouwen.


De duur van liefdesverdriet hangt vaak van persoon tot persoon af, maar ook van de duur van jullie relatie. Sommige lijden er wel meer dan een jaar onder. Als laatste tip, kun je jouw gevoel neerschrijven. Schrijf ook de negatieve redenen voor de beëindiging van jullie relatie op. Heb je het even moeilijk en denk je weer aan de positieve dingen samen? Lees dan terug wat je eerder hebt opgeschreven. Tot slot een gebroken hart, geeft jou na een tijd een beter leven. Think positive!