Naar elkaar toe groeien


Naar elkaar toe groeien

Het is belangrijk elkaar goed te kennen, een emotionele band op te bouwen. Het is net dat, wat het allemaal moeilijker maakt om naar elkaar toe te groeien. Zo’n emotionele band opbouwen gebeurt niet in 1,2,3 en is niet altijd even gemakkelijk. Je wilt natuurlijk altijd jouw positieve kanten naar de voorgrond brengen en jouw minder goede kanten een beetje verbergen, vooral bij gevoeligheden. Vaak zijn we er gewoon niet van bewust, we houden ze liever voor onszelf. Je anders voordoen dan je bent is zeker geen slim idee, vroeg of laat komt jouw ware aard toch naar boven en wordt het vertrouwen zo geschaad. So stay yourself! In iedere relatie zal je steeds moeten blijven bijsturen. Je zal altijd samen moeten blijven werken aan jullie relatie.


IEMAND RUIMTE GEVEN IN RELATIE


Aandacht en ruimte zijn 2 pijlers die zeer belangrijk zijn voor een goede basis in een relatie. We hebben allemaal onze eigen interesses, hobby's, vrienden, gewoontes en nog veel meer. Hierin hebben we allemaal onze ruimte nodig. Besteed ook voldoende aandacht aan jouw relatie, probeer je wat aan te passen aan de relatie in een goede balans met jouw eigen ruimte.


WOORDEN EN DADEN


Het is belangrijk dat jullie woorden ook omgezet worden in daden en omgekeerd. Voor een goede relatie is het belangrijk om voldoende te laten zien en te zeggen dat je hem/haar graag ziet. Communicatie is essentieel voor een goede relatie, zowel verbaal als non-verbaal. Meningsverschillen zijn altijd mogelijk, blijf dan vooral rustig en luister naar elkaar. Ga met respect met elkaar om. Weet ook dat een meningsverschil een opportuniteit is om van elkaar te leren en te groeien als koppel. Gouden regel, nooit gaan slapen met ruzie! Herken ook jouw eigen fouten en leer elkaar te vergeven, vergeven is een teken van liefde.


WIJ


Een relatie bestaat altijd uit een samenstelling van 2 personen, wij. Egoïsme en persoonlijke voorkeuren moet je een beetje opzij schuiven voor een goede persoonlijke groei als koppel. Door beide partners moet er voorrang gegeven worden aan het WIJ-gevoel. Een goede balans tussen WIJ en jouw eigen interesses zorgt voor een gezonde en goede relatie. Het zit ook in kleine dingen, zoals hand-in-hand over de straat wandelen bijvoorbeeld. Voedt de passie in jullie relatie, zowel emotioneel als seksueel. Doe dus jouw best en maak je aantrekkelijk voor jouw partner.


Je kan zeker spreken van een echte liefde als je alles toepast in jouw relatie, naar elkaar toe groeien is niet zo moeilijk als je denkt. Heb je na het lezen van deze blog nog hulp nodig, kan je steeds bij ons terecht.