Hoe verwerk je een relatiebreuk?


Relatiebreuk verwerken

Verwerk een relatiebreuk op de juiste manier. Jammer genoeg, meer en meer huwelijken en relaties komen tot een relatiebreuk. Een relatiebreuk is zeer pijnlijk voor beide partners, maar ook voor eventuele kinderen.


AFFECTIE


Als single heb je ook vele voordelen, maar wat de meeste het ergste vinden is het gemis aan affectie. Je mist iemand waarbij je jou thuis voelt, je vastneemt. Ook vele singles hebben nood aan seksualiteit, wat tot frustraties kan leiden. Meestal wordt dit onderdeel wel geassocieerd met een relatie. Toch is en blijft seksualiteit een taboe onder velen. Ook als je geen relatie hebt kan men seksueel actief zijn. Affectie en seksualiteit zijn voor ieder van ons belangrijk zowel als single, als in een relatie.


HOE EEN RELATIEBREUK VERWERKEN


We hebben verschillende relatiebreuk tips voor jou, maar de beste tip die we kunnen meegeven is neem tijd om te rouwen, neem tijd voor jezelf. Hierbij kunnen vele emoties naar boven komen, dat is normaal. Welke emoties? Jaloezie, boosheid, pijn, verdriet, schuldgevoel, ontgoocheling. Iedereen zal een relatiebreuk met andere emoties verwerken. Wegvluchten van jouw emoties is geen optie, onderga ze.


De ene persoon deelt graag zijn pijn of verdriet met anderen, de andere persoon zal dan eerder dit liever op zichzelf verwerken. Kies jouw eigen manier en laat je vooral niet beïnvloeden. Door een relatie kan je vaak minder zelfvertrouwen hebben gekregen of een deuk in jouw zelfbeeld. Ga terug op ontdekking naar wie je zelf bent en hoe je verder wilt in jouw leven. Doe dingen die je graag doet, of dingen weer die je graag deed maar minderde door jouw vorige relatie.


Bekijk de reden van de breuk ook altijd langs twee kanten, van jouw kan en van jouw ex partner. Alleen dan ga je het beter kunnen verwerken, beide zullen jullie een aandeel hebben in die relatiebreuk. En denk vooral: “Kan ik hier iets uit leren?” De relatiebreuk accepteren is het allerbelangrijkst om erover te geraken. Je bent vaak sterker dan je denkt!