Wat is een lat relatie?


Wat is een lat relatie

Kies jij liever meteen al voor huisje, tuintje, boompje of hou jij het voorlopig op een lat relatie? Voor de vele onder jullie, wat is is een lat relatie? Even de term verduidelijken, een lat relatie is wanneer je kiest om niet samenwonend te zijn met jouw partner. Hierbij gaat het vaak gepaard dat men zijn/haar eigen zelfstandigheid ook niet wil opgeven. Stel, je hebt nog maar pas alleen een nieuw huis gekocht voor jou en je komt vlak daarna iemand nieuw tegen. Kies je dan voor een lat relatie of toch voor samenwonen? Een vraag die velen onder jullie wel eens gesteld hebben.


Zeker als je al op een iets latere leeftijd bent is dit een moeilijke vraag, zeker als er kinderen in het spel zitten. Daarom starten de meeste relaties wel als een lat relatie, als het echt goed zit komt er wel een groter verlangen naar dat samenwonen. Hierbij zal je compromissen moeten sluiten, beide water bij de wijn moeten doen. Het is allemaal niet zo makkelijk zoals het lijkt. Vaak kunnen de meningsverschillen hierover ook het einde van de relatie betekenen. Maak dus samen goede keuzes met jouw partner en bouw samen jullie toekomst op.


VOOR- EN NADELEN


Er zijn natuurlijk een aantal voor- en nadelen aan een lat relatie verbonden. Zoals dat bij alles in het leven is natuurlijk. Het grote voordeel is dat je meer vrijheid hebt, die zelfstandigheid zoals al eerder vermeld. Er is ook geen financieel gedoe, want opnieuw gaan samenwonen is op dat vlak vaak wel een hele rompslomp. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Je moet elke keer van de ene naar de andere thuis rijden. Je moet er soms al jouw agenda bijnemen om af te spreken. Die eenzaamheid als je alleen thuis komt en niemand kan vastnemen. Dit zijn verschillende elementen die ervoor gaan zorgen dat het verlangen naar samenwonen wel gaat komen.


De stap naar het samenwonen zal bij beide partners ook vaak op een ander moment vallen. De één zal dit sneller willen en meer nood aan hebben dan de ander, een goede middenweg zoeken dus. De woonafstand tussen jullie zal ook een grote rol spelen. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om na een heel leven ergens te wonen, ineens naar een andere provincie te verhuizen. Dit hangt ook weer van persoon tot persoon af. Vaak voel je wel aan in een goede relatie, wanneer men een lat relatie wil omzetten naar samenwonen. Communicatie is hier heel belangrijk bij.


Ben jij nog opzoek naar een relatie? Ciao Matchmaking helpt jou graag met het vinden van jouw droompartner!