top of page

Nood aan affectie?


Nood aan affectie

Je komt iedere dag in aanmerking met het zien van seksualiteit. Op tv, op sociale media, in magazines en noem maar op. Toch blijft het onder velen van ons een moeilijk gespreksonderwerp. Niet alleen bij koppels maar ook onder de singles blijft het een beetje een taboe.


LICHAMELIJKE INTIMITEIT


Als single heb je veel voordelen, maar ook enkele nadelen waaronder het gemis aan lichamelijke intimiteit en verbondenheid. Als single mis je vooral dat er iemand is wanneer je thuiskomt. Iemand die jou door en door kent en iemand waar je jouw dagdagelijkse dingen mee kan delen. Je kan ook gemis hebben aan het lichamelijke, zoals elkaar vastpakken, eens kunnen wenen in iemand zijn armen. Er kan ook nood aan seksualiteit zijn.


Geen relatie wilt niet perse zeggen geen seks. Voor vele personen is er een emotionele verbondenheid nodig om seks te hebben, maar niet voor iedereen. Onder seksualiteit valt ook masturbatie, ook dit blijft een taboe onderwerp voor velen. Het kan ook zijn dat jij als single helemaal geen behoefte hebt aan affectie of seks. Je kan als single wel eens een one night stand meemaken, die vaak eindigt met een grote kater. Hou jij het liever in je vriendenkring en wil je toch een beetje kennis van die persoon, friends with benefits is ook nog altijd een optie. Alleen moet je hier wel mee oppassen. Vaak eindigt dit doordat de één meer gevoelens krijgt en de ander niet. Maar wie weet krijgen jullie wel samen gevoelens en is dat het begin van iets moois. Jouw partner moet tot slot ook jouw beste vriend of vriendin zijn. Maar zet zeker geen vriendschap op het spel, ook al heb je nood aan affectie.


INTIMITEIT MISSEN IN RELATIE


Nood aan affectie in een relatie is een normale zaak, moest het niet zo zijn is het allemaal niet meer zo gezond. Heb jij er meer nood aan dan jouw partner? Praat er dan goed over en overweeg eventueel masturbatie. Zoals al eerder vermeld is en blijft dit ongepast en ongemakkelijk onderwerp, maar ook in een relatie moet dit kunnen. Er zijn sommige mensen die eenmaal meer of minder zin hebben. Intimiteit is niet enkel seks, maar ook elkaar lief vastpakken, romantisch met z'n tweetjes,... Besteed er voldoende aandacht aan, het is belangrijk voor een goede relatie. Zit het toch niet juist in jullie relatie op vlak van affectie en je weet niet hoe je er het beste over communiceert met jouw partner? Lees dan de blog communicatie in een relatie.


Comments


bottom of page