Twijfel in relatie


Twijfel in een relatie

Stop je of ga je beter door, wanneer je twijfelt in een relatie? Je bent al een tijdje single en leert iemand nieuw kennen, iemand die jou goed laat voelen. Maar is hij/zij wel de ware? Met een terugblik naar een vorige relatie die iets minder goede ervaringen had, krijg je nog meer twijfels. Je wil niet dezelfde fouten meemaken. Geen enkele reden om in paniek te geraken, achterhaal gewoon of jouw twijfels in die relatie terecht zijn of niet.


GOEDE RELATIE


Wanneer kan je erop vertrouwen dat het goed zit? Er liggen 3 elementen aan de basis van een goede relatie, namelijk toewijding, passie en intimiteit. Durf voor jouw relatie te gaan, durf te kiezen. Je zal bij geen enkele relatie 100% zekerheid hebben dat die relatie zal slagen. Het kan nu eenmaal jammer genoeg altijd mislopen, waardoor men enige angst kan krijgen en waardoor men twijfels in de relatie krijgt. Zit de passie goed in jullie relatie? Kan je niet meer wachten elkaar te zien? Blijven het leuke conversaties? Blijf je het gezellig hebben met veel gelach? Is er nog steeds een seksueel verlangen? Allemaal belangrijke onderdelen voor een passionele relatie. Het is ook belangrijk dat je jezelf kan zijn en blijven bij jouw partner. Je moet rust kunnen vinden bij elkaar, je kwetsbaar durven opstellen, je gewaardeerd voelen en elkaar kunnen vertrouwen.


TWIJFELS RELATIE


Waar heeft jouw twijfel mee te maken? Dat is de vraag die je allereerst moet stellen. De hierboven vermelde basiselementen kunnen een goed gegeven zijn om te bekijken waar het juist vandaan komt. Ook door bindingsangst kunnen er twijfels ontstaan binnenin een relatie, dit vooral wanneer men al een meer emotioneel te dichtbij komt. Dan kan die twijfel door middel van angst ook wel eens komen. Soms worden doorheen jouw relatie jouw verwachtingen toch niet ingevuld, je kijkt er niet meer naar uit om elkaar te zien. In dit geval kan je beter niet meer verder gaan met deze relatie. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de ander.


Er kunnen ook twijfels komen door keuzestress, dit dan in het geval van een prille relatie. Je hebt meerdere leuke opties en weet niet voor wie je echt wil gaan. Soms kun je ook jouw relatie in twijfel trekken, ook al zit deze prima. Onderzoek dan eens bij jezelf wat er gaande is. En communicatie is een zeer belangrijk onderdeel van een relatie, dus praat met elkaar en luister naar elkaar.


Heb je nog vragen of twijfels na het lezen van deze blog, kan je nog altijd terecht bij Ciao Matchmaking. Wij helpen jou graag!